Polityka prywatności

Witaj!

W tym dokumencie znajdziesz informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem ze strony internetowej https://ortosportcenter.pl

Informacja formalna na początek – administratorem strony jest ORTO SPORT CENTER.

W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili możesz skontaktować się z nami, wysyłając wiadomość na adres kontakt@ortosportcenter.pl.

Skrócona wersja – najważniejsze informacje

Dbamy o Twoją prywatność, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie skróconą wersję najważniejszych zasad związanych z ochroną prywatności.

  • Powierzamy przetwarzanie danych osobowych tylko sprawdzonym i zaufanym podmiotom świadczącym usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych.
  • Korzystamy z narzędzi analitycznych Google Analytics, które zbierają informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które wyświetliłeś, czas, jaki spędziłeś na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy w ramach usługi Google Analytics będziemy mogli korzystać również z funkcji marketingowych, czy nie.
  • Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIN.
  • Wykorzystujemy pliki cookies własne w celu prawidłowego działania strony.

Jeżeli powyższe informacje nie są dla Ciebie wystarczające, poniżej znajdziesz dalej idące szczegóły.

Dane osobowe

Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest ORTO SPORT CENTER, Lwowska 64, nr lokalu 213,  35-301 Rzeszów.

Cele, podstawy prawne oraz okres przetwarzania danych osobowych wskazane są odrębnie w stosunku do każdego celu przetwarzania danych (patrz: opis poszczególnych celów przetwarzania danych osobowych poniżej).

Uprawnienia. RODO przyznaje Ci następujące potencjalne uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do danych osobowych,
  • prawo do sprostowania danych osobowych,
  • prawo do usunięcia danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
  • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziłeś.

Zasady związane z realizacją wskazanych uprawnień zostały opisane szczegółowo w art. 16 – 21 RODO. Zachęcamy do zapoznania się z tymi przepisami. Ze swojej strony uważamy za potrzebne wyjaśnić Ci, że wskazane powyżej uprawnienia nie są bezwzględne i nie będą przysługiwać Ci w stosunku do wszystkich czynności przetwarzania Twoich danych osobowych. Dla Twojej wygody dołożyliśmy starań, by w ramach opisu poszczególnych operacji przetwarzania danych osobowych wskazać na przysługujące Ci w ramach tych operacji uprawnienia.

 

Podkreślamy, że jedno z uprawnień wskazanych powyżej przysługuje Ci zawsze – jeżeli uznasz, że przy przetwarzaniu Twoich danych osobowych dopuściliśmy się naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Zawsze możesz również zwrócić się do nas z żądaniem udostępnienia Ci informacji o tym, jakie dane na Twój temat posiadamy oraz w jakich celach je przetwarzamy. Wystarczy, że wyślesz wiadomość na adres kontakt@ortosportcenter.pl. Dołożyliśmy jednak wszelkich starań, by interesujące Cię informacje zostały wyczerpująco przedstawione w niniejszej polityce prywatności. Podany powyżej adres e-mail możesz wykorzystać również w razie jakichkolwiek pytań związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych.

Bezpieczeństwo. Gwarantujemy Ci poufność wszelkich przekazanych nam danych osobowych. Zapewniamy podjęcie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Wykaz powierzeń. Powierzamy przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

  1. CyberFolks.pl – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze,

Wszystkie podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

Cele i czynności przetwarzania

Pliki cookies i inne technologie śledzące

Nasza strona, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić Ci najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem z niej.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny.

Cookies można podzielić na cookies własne oraz cookie podmiotów trzecich.

Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.

Zgoda na cookies. Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies wraz z pytaniem o zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dzięki specjalnemu narzędziu masz możliwość zarządzania plikami cookies z poziomu strony. Ponadto, zawsze możesz zmienić ustawienia cookies z poziomu swojej przeglądarki albo w ogóle usunąć pliki cookies. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Cookies własne. Cookies własne wykorzystujemy w celu zapewnienia prawidłowego działania strony, w szczególności w celu optymalizacji szybkości wczytywania serwisu www.

Cookies podmiotów trzecich. Nasza strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej.

Analiza i statystyka. Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z Google Analytics, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies firmy Google LLC. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy w ramach usługi Google Analytics będziemy mogli korzystać również z funkcji marketingowych, czy nie.

Narzędzia społecznościowe. Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIN.

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu Twojej identyfikacji.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Szybka rejestracja przez internet

Umów się na wizytę

dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik

dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik

Jestem fizjoterapeutką. Zajmuję się terapią dzieci i młodzieży z wadami postawy, pacjentów ortopedycznych po przebytych urazach i zabiegach operacyjnych oraz pacjentów z przewlekłymi schorzeniami narządu ruchu. Lubię swoją pracę i ludzi, których w niej spotykam, do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie, a w terapii stawiam na odzyskanie / poprawę funkcji. Jestem adiunktem w Katedrze Fizjoterapii Kolegium Nauk Medycznych Uniwersytetu Rzeszowskiego.

Wykształcenie:

2017 Doktor nauk o zdrowiu
2011 - 2012 Studia podyplomowe na Uniwersytecie Rzeszowskim, kierunek Przygotowanie pedagogiczne

2002 – 2007

Studia magisterskie na Uniwersytecie Rzeszowskim, kierunek Fizjoterapia

Nagrody, wyróżnienia:

Stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego za wyniki w nauce oraz prace naukową 2005-2007

Nagroda Prezydenta Miasta Rzeszowa „Młode talenty”  w kategorii Nauka i Technika 2007

Nagroda Rektora Uniwersytetu Rzeszowskiego dla najlepszego absolwenta 2007

Dodatkowe kwalifikacje:

03.2019

Interdyscyplinarne leczenie dzieci z mózgowym porażeniem

01.2018

Szkolenie: Indywidualne ortezy kończyn dolnych stosowane w celu poprawy wzorca chodu u pacjentów z zaburzeniami funkcjonowania układu nerwowego

03.2017

Interdyscyplinarne leczenie dzieci z mózgowym porażeniem

02.2017

Functional Movement System

04.2016

Kinesiology Taping. Basic course.

03.2015

Przesiewowe metody analizy ruchu. Od pomiaru do najważniejszych parametrów

11.2014

Neuromobilizacje wg Butlera

06.2011

Kurs rozszerzający PNF

05.2011

„Staw barkowy- stożek rotatorów, warsztaty dla fizjoterapeutów”

04.2011

„Staw barkowy- niestabilność, warsztaty dla fizjoterapeutów”

01.2011

Kurs Funkcjonalnej Terapii Manualnej wg koncepcji Mulligana, cz. C

12.2010

Kurs Funkcjonalnej Terapii Manualnej wg koncepcji Mulligana, cz. B

10.2010

Kurs Funkcjonalnej Terapii Manualnej wg koncepcji Mulligana, cz. A

08.2010

Kurs podstawowy PNF

06.2010

Diagnostyka i współczesne metody leczenia dzieci z mózgowym porażeniem

03.2010

Szkolenie „Analiza ruchu – I moduł”

11.2009

Staż w Ośrodku „Krok za krokiem” w Zamościu

06.2009

McKenziego, kurs B

05.2009

Diagnostyka i współczesne metody leczenia dzieci z mózgowym porażeniem

05.2009

„New Development in the Treatment of Cerebral Palsy” Diagnozowanie i leczenie zespołów bólowych kręgosłupa metodą

03.2009

McKenziego, kurs A Diagnozowanie i leczenie zespołów bólowych kręgosłupa metodą

04.2006

Kurs masażu leczniczego II stopnia

01.07-30.09 2005

Staż w Klinice Rehabilitacji w Bad Salzuflen, Niemcy

Prace naukowe, udział w pracach naukowo-badawczych:

Majewska J., Szczepanik M., Bazarnik-Mucha K., Szymczyk D., Domka-Lenart E. The utility of Gait Deviation Index and Gait Variability Index in detecting gait changes in spastic hemiplegic cerebral palsy children using ankle foot orthoses (AFO). Children-Basel, 2020;7

Bejer A., Szczepanik M., Domka-Jopek E., Sochacki A., Wytyczne w zakresie tłumaczenia i adaptacji kulturowej kwestionariuszy mających zastosowanie w praktyce klinicznej oraz do prowadzenia badań naukowych. W: Współczesne kierunki badań naukowych o zdrowiu, red. L. Perenc. Wyd. UR, 2020

Bazarnik-Mucha K., Snela S., Szczepanik M., Jarmuziewicz J., Guzik A., Wolińska O. Drużbicki M. Three-dimensional analysis of gait in children and adolescents with juvenile idiopathic arthritis. Acta of Bioengineering and Biomechanics, 2020;22(2):35-45

Bejer A., Szczepanik M., Płocki J., Szymczyk D., Kulczyk M., Pop T. Translation, cross-cultural adaptation and validation of the Polish version of the Oxford Shoulder Score in patients undergoing arthroscopic rotator cuff repair. Health and Quality of Life, 2019;17

Guzik A., Drużbicki M., Przysada G., Wolan-Nieroda A., Szczepanik M., Bazarnik-Mucha K., Kwolek A. Validity of the Gait Variability Index for individuals after a stroke in a chronic stage of recovery. Gait & Posture, 2019;68:63-67

Majewska J., Kołodziej G., Kołodziej K., Cyran-Grzebyk B., Drużbicki M., Pacześniak-Jost A., Szczepanik M. Analiza zgodności Observational Gait Scale. Monografia naukowa REHABILITACJA 2018, str. 126-135. Wyd. BONUS LIBER

Cyran-Grzebyk B., Szczepanik M., Majewska J., Bazarnik-Mucha K., Snela S. Multistage treatment of patient with developmental dysplasia of the hip: case study. European Journal of Clinical and Experimental Medicine,2018; 16 (4):2015-2016

Guzik A., Drużbicki M., Wolan-Nieroda A., Kiper P., Przysada G., Bazarnik-Mucha K., Szczepanik M., Kwolek A. Assessment of the relationship between observational Wisconsin Gait Scale and Gait indexes such as Gait Deviation Index and Gait Variability Index in individuals after stroke. Annals of Physical and Rehabilitation Medicine, Vol. 61, Supplement, July 2018, Page e174

Guzik A., Drużbicki M., Kwolek A., Przysada G., Bazarnik-Mucha K., Szczepanik M., Wolan-Nieroda A., Sobolewski M. The paediatric version of Wisconsin gait scale, adaptation for children with hemiplegic cerebral palsy: a prospective observational study. BMC Pediatrics 2018;15;18(1):301

Guzika A., Drużbicki M., Przysada G., Szczepanik M., Bazarnik-Mucha K., Kwolek A. The use of the Gait Variability Index for the evaluation of individuals after a stroke. Acta of Bioengineering and Biomechanics 2018;20(2):171-177

Szczepanik M., Bejer A., Szymczyk D., Snela S., Jabłoński J., Majewska J. Polish cross-cultural adaptation and validation of the Knee Outcome Survey Activities of Daily Living Scale (KOS-ADLS) undergoing total knee replacement. Medical Science Monitor, 2018; 24. 

Majewska J., Szczepanik M., Szymczyk D., Bazarnik-Mucha K., Drużbicki M., Snela S., Jarmuziewicz J., Pyczuła R. Evaluation of Selected Gait Parameters in Patients Prior to and at 6 Months Following Early Anterior Cruciate Ligament Reconstruction. Ortopedia Traumatologia Rehabilitacja, 2017; 3(6); Vol. 19, 273-83. 

Majewska J., Szczepanik M., Drużbicki M., Snela S., Rusek W., Sobota G., Nowak E., Durmała J., Bonikowski M. Assessment of relation between gait and static balance in children with cerebral palsy. European Journal of Clinical and Experimental Medicine, European Journal of Clinical and Experimental Medicine, 2017;15:24-31.

Szymczyk D., Majewska J. Szczepanik M., Bazarnik-Mucha K., Snela S., Skrzypiec S. The analysis of temporal-spatial gait parameters of 9 years old healthy children. Medical Review, 2016;14(4):376-381.

Majewska J., Szczepanik M., Jabłoński J., Snela S., Jarmuziewicz A., Bazarnik-Mucha K., Szymczyk D. Ocena stanu funkcjonalnego pacjentów przed i po wymianie stawu kolanowego. Medical Review, 2016; 14(1):61-74.

Szymczyk D., Drużbicki M., Szczepanik M., Bazarnik-Mucha K. Rzepko M. Ability of maintaining balance in amateur boxer from „Walter boxing club”. Scientific Review of Physical Culture, 2014;4:131-39.

Drużbicki M., Rusek W., Snela S., Dudek J., Szczepanik M., Żak E., Durmała J., Czernuszenko A., Bonikowski M., Sobota G. Functional effects of robotic-asisted locomotor treadmill therapy in children with cerebral palsy. Journal of Rehabilitation Medicine, 2013; 45: 358–363.

Szymczyk D., Drużbicki M., Dudek J., Szczepanik M., Snela S. Balance and postural stability in football players with and without hearing impairment. Young Sport Science of Ukraine, 2012;3:258-63

Skrzypiec J., Snela S., Bała K., Bazarnik-Mucha K., Dudek J., Szczepanik M., Szymczyk D. Zakres zmian parametrów czasowo-przestrzennych chodu jednorodnej grupy wiekowej. Young Sport Science of Ukraine, 2012;4:143-48.

Szczepanik M., Dudek J., Snela S., Piasek R. Zmiany wartości wskaźnika migracji głowy kości udowej oraz funkcji ruchowych u pacjentów z mózgowym porażeniem dziecięcym leczonych operacyjnie metodą wielopoziomowego uwolnienia tkanek miękkich. Ortopedia i Traumatologia Rehabilitacja, 2011, 13(2):173-83.

Drużbicki M., Rusek W., Szczepanik M., Dudek J., Snela S. Assessment of the impact of orthotic gait training on balance in children with cerebral palsy. Acta of Bioengineering and Biomechanics, 2010;12(3):356-62.

Drużbicki M., Szymczyk D., Snela S., Dudek. J, Chuchla M.(Szczepanik). Obiektywne, ilościowe metody analizy chodu w praktyce klinicznej. Przegląd Medyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2009;4:356-62.

Dudek J., Chuchla M. (Szczepanik), Szymczyk D., Snela S., Drużbicki M. Zaburzenia wzorca chodu u dzieci z mózgowym porażeniem. Przegląd Medyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2009;3:317-22.

Chuchla M. (Szczepanik), Dudek J., Snela S., Piasek R.
Porównanie obrazu radiologicznego stawu biodrowego z możliwościami chodu pacjentów z mózgowym porażeniem dziecięcym po zabiegach wielopoziomowego uwolnienia tkanek miękkich. Przegląd Medyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2009;1:37-45.

Certyfikaty i dyplomy

dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik
dr n. o zdr. Magdalena Szczepanik