Loading...

Polityka prywatności

Witaj!

W tym dokumencie znajdziesz informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem ze strony internetowej https://ortosportcenter.pl

Informacja formalna na początek – administratorem strony jest ORTO SPORT CENTER.

W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili możesz skontaktować się z nami, wysyłając wiadomość na adres kontakt@ortosportcenter.pl.

Skrócona wersja – najważniejsze informacje

Dbamy o Twoją prywatność, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie skróconą wersję najważniejszych zasad związanych z ochroną prywatności.

  • Powierzamy przetwarzanie danych osobowych tylko sprawdzonym i zaufanym podmiotom świadczącym usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych.
  • Korzystamy z narzędzi analitycznych Google Analytics, które zbierają informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które wyświetliłeś, czas, jaki spędziłeś na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy w ramach usługi Google Analytics będziemy mogli korzystać również z funkcji marketingowych, czy nie.
  • Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIN.
  • Wykorzystujemy pliki cookies własne w celu prawidłowego działania strony.

Jeżeli powyższe informacje nie są dla Ciebie wystarczające, poniżej znajdziesz dalej idące szczegóły.

Dane osobowe

Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest ORTO SPORT CENTER, Lwowska 64, nr lokalu 213,  35-301 Rzeszów.

Cele, podstawy prawne oraz okres przetwarzania danych osobowych wskazane są odrębnie w stosunku do każdego celu przetwarzania danych (patrz: opis poszczególnych celów przetwarzania danych osobowych poniżej).

Uprawnienia. RODO przyznaje Ci następujące potencjalne uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do danych osobowych,
  • prawo do sprostowania danych osobowych,
  • prawo do usunięcia danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
  • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziłeś.

Zasady związane z realizacją wskazanych uprawnień zostały opisane szczegółowo w art. 16 – 21 RODO. Zachęcamy do zapoznania się z tymi przepisami. Ze swojej strony uważamy za potrzebne wyjaśnić Ci, że wskazane powyżej uprawnienia nie są bezwzględne i nie będą przysługiwać Ci w stosunku do wszystkich czynności przetwarzania Twoich danych osobowych. Dla Twojej wygody dołożyliśmy starań, by w ramach opisu poszczególnych operacji przetwarzania danych osobowych wskazać na przysługujące Ci w ramach tych operacji uprawnienia.

 

Podkreślamy, że jedno z uprawnień wskazanych powyżej przysługuje Ci zawsze – jeżeli uznasz, że przy przetwarzaniu Twoich danych osobowych dopuściliśmy się naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Zawsze możesz również zwrócić się do nas z żądaniem udostępnienia Ci informacji o tym, jakie dane na Twój temat posiadamy oraz w jakich celach je przetwarzamy. Wystarczy, że wyślesz wiadomość na adres kontakt@ortosportcenter.pl. Dołożyliśmy jednak wszelkich starań, by interesujące Cię informacje zostały wyczerpująco przedstawione w niniejszej polityce prywatności. Podany powyżej adres e-mail możesz wykorzystać również w razie jakichkolwiek pytań związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych.

Bezpieczeństwo. Gwarantujemy Ci poufność wszelkich przekazanych nam danych osobowych. Zapewniamy podjęcie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Wykaz powierzeń. Powierzamy przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

  1. CyberFolks.pl – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze,

Wszystkie podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

Cele i czynności przetwarzania

Pliki cookies i inne technologie śledzące

Nasza strona, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić Ci najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem z niej.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny.

Cookies można podzielić na cookies własne oraz cookie podmiotów trzecich.

Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.

Zgoda na cookies. Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies wraz z pytaniem o zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dzięki specjalnemu narzędziu masz możliwość zarządzania plikami cookies z poziomu strony. Ponadto, zawsze możesz zmienić ustawienia cookies z poziomu swojej przeglądarki albo w ogóle usunąć pliki cookies. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Cookies własne. Cookies własne wykorzystujemy w celu zapewnienia prawidłowego działania strony, w szczególności w celu optymalizacji szybkości wczytywania serwisu www.

Cookies podmiotów trzecich. Nasza strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej.

Analiza i statystyka. Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z Google Analytics, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies firmy Google LLC. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy w ramach usługi Google Analytics będziemy mogli korzystać również z funkcji marketingowych, czy nie.

Narzędzia społecznościowe. Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIN.

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu Twojej identyfikacji.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Szybka rejestracja przez internet

Umów się na wizytę

Ortopedia i traumatologia dorosłych

Specjalizujemy się w diagnostyce i leczeniu schorzeń narządu ruchu dorosłych. Oferujemy zaawansowaną i kompleksową opiekę medyczną pacjentom w każdym wieku i na każdym poziomie aktywności fizycznej z bólami oraz urazami takimi jak m.in.:

  • zwyrodnienia stawów
  • uszkodzenia więzadłowe i niestabilności stawów
  • urazy, skręcenia, złamania
  • przewlekłe bóle kończyn i kręgosłupa
  • deformacje pourazowe
  • zaburzenia zrostu kości po złamaniach
  • prowadzenie pacjentów z następstwami chorób z wieku dziecięcego
Woda w kolanie
Woda w kolanie
Kolano to jeden z najbardziej złożonych stawów w organizmie człowieka i jednocześnie najbardziej obciążony. Z tego powodu jest bardziej niż inne stawy podatny na urazy i zmiany.Staw kolanowy jest otoczony torebką stawową wyścieloną błoną maziową i amortyzowany płynem stawowym, który składa się głównie z osocza, kwasu hialuronowego i lubrycyny.Wysięk w stawie kolanowym, potocznie zwany wodą w kolanie może powstać w wyniku urazu, choroby lub przeciążenia. Wówczas błona... Czytaj więcej
Biodro trzaskające, czyli zespół trzaskającego biodra
Biodro trzaskające, czyli zespół trzaskającego biodra
Biodro trzaskające, czyli zespół trzaskającego biodra to dolegliwość, która jest wynikiem konfliktu tkanek miękkich i wystających elementów kostnych. W początkowej fazie jest to bezbolesne uczucie "trzaskania" lub "przeskakiwania" w stawie biodrowym, które objawia się w trakcie chodzenia czy wstawania z krzesła. Wraz z rozwojem tej dolegliwości może pojawić się ból lub ucisk w okolicy biodra czy pachwiny. Rodzaje wewnętrzne - ścięgna przesuwają się po struk... Czytaj więcej
Niestabilność stawu skokowego
Niestabilność stawu skokowego
Niestabilność stawu skokowego najczęściej dotyczy osób, u których doszło przynajmniej raz do skręcenia stawu skokowego i zwiększa ona ryzyko wystąpienia kolejnego skręcenia. Niestabilność stawu skokowego jest nazywana przewlekłą, jeśli stan ten utrzymuje się ponad 6 miesięcy po urazie lub gdy w tym okresie doszło do ponownego skręcenia.   Istnieją 2 rodzaje niestabilności stawu skokowego: funkcjonalna – wynikająca z osłabienia mięśni lub zaburzeń propriocepcji... Czytaj więcej
Uszkodzenia łąkotek
Uszkodzenia łąkotek
Łąkotki to sprężyste struktury, które znajdują się w stawie kolanowym pomiędzy kością udową i piszczelową. Pełnią one funkcję amortyzującą i stabilizującą. Łąkotki absorbują wstrząsy i obciążenia, chroniąc chrząstkę stawową, a także kość piszczelową i udową. Dodatkowo biorą udział w wymianie substancji odżywczych i produktów przemiany materii komórek budujących staw oraz wymianie tlenu i dwutlenku węgla.   Rodzaje łąkotek: przyśrodkowa (od wewnętrznej strony)... Czytaj więcej
Haluksy (paluch koślawy)
Haluksy (paluch koślawy)
Paluch koślawy, czyli hallux valgus to jedna z najpowszechniejszych deformacji przodstopia. Haluksy najczęściej są efektem zaburzenia biomechaniki stopy, poprzez nieprawidłowo działające siły dochodzi do deformacji. Charakterystyczną cechą w wyglądzie haluksów jest paluch, który znacznie przechyla się w stronę pozostałych palców oraz wystający staw u jego postawy.   Przyczyny: płaskostopie, choroby ścięgna Achillesa, choroby reumatyczne, podłoże genetyczne... Czytaj więcej
Skręcenie kostki
Skręcenie kostki
Skręcenie stawu skokowego jest potocznie nazywane skręceniem kostki. Jest to jeden z najczęstszych urazów nogi i polega na naciągnięciu lub zerwaniu więzadeł i uszkodzeniu torebki stawowej. Do tego typu urazu dochodzi przy złym postawieniu stopy na podłożu i jednoczesnym przełożeniem na stopę ciężaru ciała. Skręcenie kostek w równym stopniu dotyczy zawodowych sportowców, jak i amatorów, co więcej można go doświadczyć nawet przy wykonywaniu codziennych obowiązk&oacu... Czytaj więcej
Staw rzekomy
Staw rzekomy
Staw rzekomy to brak zrostu kości. W miejscu, w którym powinno dojść do zrośnięcia się dwóch odłamów kostnych, powstaje tkanka włóknisto-chrzęstna, która powoduje ich ruchome połączenie. Do powstawania stawu rzekomego dochodzi mimo zespolenia oraz unieruchomienia złamanej kości. Schorzenie najczęściej dotyczy złamanej kości piszczelowej, kości udowej, kości ramiennej, kości łokciowej oraz obojczyka i kości łódeczkowatej w nadgarstku.   Prz... Czytaj więcej
Choroba zwyrodnieniowa stawów
Choroba zwyrodnieniowa stawów
Choroba zwyrodnieniowa stawów jest najczęstszą chorobą układu ruchu. Rozwija się w wyniku zaburzeń ilości i jakości chrząstki stawowej, której zadaniem jest amortyzowanie ruchów stawów. Choroba zwyrodnieniowa najczęściej dotyczy stawu kolanowego, biodrowego oraz stawów rąk. Ryzyko wystąpienia choroby zwiększa się z wiekiem, choć zdarzają się też przypadki wśród np. 40-latków. Nie jest ona jednak tylko objawem starzenia, wynika z też innych czy... Czytaj więcej
Złamanie szyjki kości udowej
Złamanie szyjki kości udowej
Jednym z najczęstszych urazów u osób starszych jest złamanie szyjki kości udowej . Szacunkowo, średnia wieku w którym dochodzi do największej ilości takich złamań to 72 lata, a wraz z wiekiem ryzyko się zwiększa. Urazu tego znacznie częściej doświadczają kobiety (63 / 100 tys. osób rocznie, mężczyźni 28/100 tys. osób rocznie), co wynika ze zmian hormonalnych w okresie menopauzy, które niekorzystnie wpływają na stan kośćca. U młodszych osób najcz... Czytaj więcej
Artroskopia kolana
Artroskopia kolana
Artroskopia kolana to małoinwazyjny zabieg chirurgiczny, który wykonuje się u pacjentów z różnego rodzaju schorzeniami i urazami kolan. Może mieć on zarówno charakter diagnostyczny, jak i leczniczy. Artroskopia kolana jest najczęściej wykonywanym zabiegiem w obrębie stawu kolanowego. Ból kolan występuje u prawie 25% osób dorosłych.   Przebieg zabiegu Artroskopię wykonuje się jednego dnia lub z kilkudniową hospitalizacją. Zabieg trwa od kil... Czytaj więcej